S-a stabilit candidatul PNL la Primăria Caracal. Decizia a fost luată ieri. Este un traseist politic/ FOTO

Candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Caracal va fi medicul Cristian Conea, un traseist politic.

Decizia a fost luată ieri, fără a se ține cont de părerile unor liberali reprezentativi din zonă, potrivit unor surse din cadrul PNL Olt.

„În ședinta Biroului Politic Local de miercuri, 12 februarie, a fost desemnat candidatul Partidului Național Liberal la Primăria Caracal, în persoana domnului doctor CRISTIAN CONEA!
Om al locului, deschis, transparent, integru, om de onoare, familist convins, tată a doi copii, doctorul CRISTIAN CONEA, născut în Timișoara la 2 decembrie 1969, într-o familie de medici, crescut și educat în Caracal, a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova, promoția 1995.
Īn prezent, este medic la Spitalul Municipal Caracal, unde īn trecut a ocupat funcția de manager al acestei instituții.
Este un om cu o viziune clară asupra viitorului orașului, un om capabil sa găsească soluții problemelor existente, un om care își dorește un oraș în care oamenii să se simtă ACASĂ!”, a postat, pe Facebook, președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu.

Dincolo de laudele aduse în postarea de mai sus, Cristian Conea este un traseist politic.

Deși la începuturile sale politice cocheta cu social-democrația, în 2008 a fost ales consilier local pe lista PDL, bucurându-se de susținerea lui Ion Dinoiu, el însuși membru al mai multor partide și decedat în 2017. Un an mai târziu, Cristian Conea părăsea partidul lui Băsescu și se înscria în PSD, pentru un ciolan important: funcția de manager al Spitalului Municipal Caracal, ocupată cu susținerea directă a președintelui de atunci al PSD Olt, Ion Toma, și pierdută nu peste mult timp.

În 2012 a fost ales din nou consilier local, pe lista PSD, primar al Caracalului fiind ales cumnatul lui, Eduard Ciocăzanu. Cu o asemenea pilă, lui Conea i s-a reaprins speranța de a se întoarce la conducerea spitalului. Și speranța i s-a împlinit. A demisionat din consiliul local imediat după constituire și a preluat din nou funcția de manager al unității spitalicești caracalene, înlocuindu-l în funcție pe Octavian Popescu.

A pierdut din noul postul în 2014, în favoarea actualului primar al Caracalului, Liviu Radu.

La sfârșitul lui 2015 și începutul lui 2016, Cristian Conea a făcut parte din aripa PSD care susținea candidatura lui Dinoiu la funcția de primar al municipiului Caracal. PSD i-a acordat atunci șansa candidaturii nu lui Dinoiu, ci actualului primar al municipiului, Liviu Radu, iar Dinoiu s-a înscris la UNPR, urmat de susținătorul său, Conea, care a prins, atunci, și funcția de vicepreședinte al UNPR Caracal.

A revenit, apoi, în PSD, cu gândul de a prinde, iarăși, funcția de manager al Spitalului Caracal, spun surse politice locale. Nu i-a mai ieșit, așa că a început să aibă poziții critice la adresa colegilor săi de partid în ședințele consiliului local.

Acum, ambiția sa bate cu mult mai departe, adică la funcția de primar al Caracalului. Iar oportunitatea a găsit-o în susținerea pe care PNL Olt i-o acordă.

Cristian Conea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here