CJ Olt consumă economiile de anul trecut pentru investiții după ce Guvernul Orban a alocat județului un buget mai mic cu 61 milioane lei

Consiliul Județean Olt a aprobat, în ședința extraordinară de vineri, bugetul județului pe anul în curs, un buget cu 61 de milioane de lei mai mic decât cel de anul trecut, astfel că ordonatorul de credite este nevoit să pună la bătaie toate economiile de anul trecute pentru investițiile aflate în derulare.

Preşedintele instituției, Marius Oprescu, a declarat că s-au căutat soluții pentru ca, în condițiile date, instituţiile din subordine să nu aibă de suferit la nivel de funcționare.

„Aşa cum am spus şi în rândurile trecute, bugetul de anul acesta este mai mic decât cel de anul trecut cu 61 de milioane lei, o sumă destul de mare pentru noi şi chiar am încercat să încropim un buget astfel încât instituţiile subordonate să nu simtă această lipsă a banilor”, a declarat el.

Cea mai drastică tăiere de fonduri a fost operată la nivelul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt, care a primit puțin peste 10% din bugetul pe care l-a avut anul trecut.

„La DGASPC am primit doar 16 milioane de lei, dintr-un total necesar de aproape 110 milioane lei. E o diferenţă foarte mare între ceea ce am primit şi necesarul instituției”, a mai explicat Marius Oprescu.

În acest context, ca să poată continua investițiile demarate și pe cele pentru care au fost aprobate studiile de fezabilitate, Consiliul Județean Olt va trebui să pună la bătaie excedentul de anul trecut, circa 28 de milioane de lei, mare parte mergând la investițiile deschise la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Asta în timp ce o parte din investițiile noi vor fi amânate.

„O parte din investiţiile noi pe care urma să le facem au fost amânate, până atunci când vom avea banii necesari. Pentru investiţiile ce sunt în derulare, folosim excedentul bugetar de anul trecut. Aşa cum aţi văzut, unul dintre proiectele de pe ordinea de zi a fost folosirea excedentului, aproximativ 28 de milioane de lei din banii consiliului județean, bani ce vor fi folosiţi pentru continuarea investiţiilor deja începute. Aici vorbim de toate investiţiile pe care Consiliul Judeţean a apucat să le deschidă sau avea studii de fezabilitate aprobate şi scoase la licitaţie, în anul precedent. Cele mai mari investiţii le are şi anul acesta Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde am alocat din nou aproximativ 20 de milioane de lei. De asemenea”, a declarat Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here