Polițiștii din Olt au făcut prăpăd în ultimele zile. Sute de amenzi și zeci de permise reținute

Polițiștii rutieri au continuat sa acționeze în ultimele zile pe raza județului, unde în urma controalelor sute de şoferi au fost amendaţi, iar alţii s-au ales cu dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.

În urma intervențiilor, au fost aplicate 536 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de peste 167.000 lei.

Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 29 de permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare.

Oamenii legii au depistat în urma controalelor de rutină, pe raza comunei Dobroteasa, un bărbat, de 50 de ani, din comuna Olanu, județul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,88mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.

„Totodată, în comuna Ștefan cel Mare, a fost depistată o femeie, de 25 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere”, declară Alexandra Dicu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că autoturismul ar fi fost încredințat de către un bărbat, de 32 ani, din localitate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul către o persoană care nu deține permis de conducere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here