Ionuţ Stroe – aviz negativ pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului

Sursa foto: b1.ro

Ionuț Stroe, propos pentru funcția de ministru al Tineretului şi Sportului, a primit, marți, aviz negativ din partea Comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat.

Ionuț-Marian Stroe (n. ) este un politician român. În prezent este deputat, reprezentând județul Dolj din partea Partidului Național Liberal. Din 4 noiembrie 2019 este ministrul Tineretului și Sportului.

Ionut-Marian Stroe este membru al Partidului Național Liberal din anul 2001. Între anii 2004 și 2008, el a fost ales Consilier Municipal în cadrul Consiliului Local al Municipiului Craiova. A fost Președinte PNL Craiova, iar între anii 2015-2016 a fost Purtător de cuvânt al PNL.

În anul 2008, Ionut-Marian Stroe a fost ales pentru prima oară ca deputat, reprezentând Județul Dolj. A făcut parte din Comisia pentru Educație, Știință, Tineret și Sport până în anul 2011, după care a devenit membru al Comisiei de Politică Externă. A fost ales deputat în aceeași circumscripție electorală și în 2012, și în 2016. A făcut parte, pe rând, din Comisiile pentru Apărare; Afaceri Europene; Politică Externă; Muncă și Protecție Socială. În prezent, este membru în Comisia pentru Drepturile Omului, culte și problemele minorităților naționale (din februarie 2017).

Din 2009, Ionut-Marian Stroe a făcut parte din delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE). Între anii 2012 și 2016, a fost președintele delegației române și Vice-președinte al APCE. În ianuarie 2014 a fost ales vice-președinte al delegației ALDE, iar când PNL s-a alăturat Partidului Popular European, a fost ales vice-președinte al delegației PPE la APCE. În prezent, este membru al Comisiei pentru Migrație, Refugiați și Persoane Strămutate, Comisiei de Monitorizare, precum și Comisiei pentru Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare Durabilă. În anul 2017, a fost ales ca Președinte al acestei din urmă comisii. A fost desemnat raportor pe mai multe subiecte, între care Criminalisation of irregular migrants: a crime without a victim, Raportul de Monitorizare pentru Muntenegru, precum și Migrația Muncii din Estul Europei.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here