Cazurile de gripă sunt în creștere la nivelul județului Olt. Peste 100 de persoane se confruntă cu boala

Noi cazuri de gripă au fost confirmate în Olt, săptămâna trecută, numărul celor care au fost loviți de această boală în acest sezon rece urcând la 120. De asemenea, virozele și pneumoniile sunt și ele într-o creștere semnificativă.

„Printre sutele de cazuri de gripă a fost depistat un număr de 23 de cazuri confirmate cu virusul gripal tip A subtip H3, 13 cazuri confirmate cu virusul gripal tip B și un caz confirmat cu virusul gripal tip A subtip H1”, confirmă DSP.

Pentru limitarea extinderii infecțiilor virale, inclusiv gripă, specialiștii recomandă populației să evite, pe cât posibil, aglomerările umane și contactul cu persoanele bolnave, să ia măsuri de igienă personală, să evite consumul de alcool, cofeină, pentru că acestea pot duce la deshidratare și astfel la agravarea simptomelor, să adopte ținuta vestimentară  adecvtă sezonului și să mențină la domiciliu copiii bolnavi pentru evitarea transmiterii bolii în comunitate.

„Avand în vedere depistarea a patru cazuri confirmate cu gripa tip A în clasa a-IV-a A din colectivitatea de învațămant a Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” Slatina, Directia de Sanatate Publică Olt  a avizat suspendarea temporară a  cursurilor  elevilor, pentru o perioada de câteva zile, suspendare care s-a încheiat ieri”, potrivit reprezentanților DSP.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here