Un tânăr din Olt a anunțat la 112 că se sinucide. Cum l-au găsit politiștii

Polițiștii olteni au fost alertați, în această dimineață, de un tânăr, de 24 de ani, din comuna Strejești care a sesizat că se va sinucide. Ulterior s-a dovedit ca totul a fost o farsă. Tânărul fost identificat la domiciliu, dormind. În plus el se afla și sub influența băuturilor alcoolice.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat prin 112, în această dimineață, de un tânăr, de 24 de ani, despre faptul că se află în municipiul Slatina și se va sinucide. După efectuarea apelului, apelantul nu a mai răspuns la telefon.

Polițiștii au demarat de îndată verificări, forțe sporite fiind angrenate în activitățile de căutare. Activitățile au fost extinse pe raza comunei Strejești, unde apelantul are domiciliu.

„Tânărul a fost găsit la domiciliu, în comuna Strejești, dormind. Acesta nu a putut motiva gestul său, fiind sub influența băuturilor alcoolice”, potrivit unui comunicat Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt.

Pentru falsa alarmare, polițiștii au sancționat contravențional apelantul, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Reamintim cetățenilor faptul că apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 se sancționează cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei. De asemenea, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție este sancționată cu amendă de la 1.500 de lei la 5.000 de lei.

ATENȚIE! Un apel fals poate împiedica sau întârzia salvatorii să ajungă la tine sau la cineva drag ție! Un minut poate face diferența între viață si moarte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here