TAXĂ pe unul dintre cele mai consumate produse alimentare în România

Victor Costache a declarat miercuri, la audierea din Parlament, pentru un nou mandat de ministru al Sănătăţii, că va susţine introducerea a două noi taxe în sistem.

Una dintre ele este taxa pe zahăr, de care s-a mai vorbit la noi, cealaltă, taxa pe grăsimi.

„Vreau să spun că vă susțin în perioada următoare pentru a implementa atât un „sugar tax”, cât și un „fat tax”, iar în ceea ce privește controlul fumatului cred că trebuie să fim mult mai fermi. O să lucrăm împreună și o dialogăm pe amendamentele care au dus la avizul negativ”, a spus Victor Costache la audierile pentru funcția de ministru al Sănătății.

În urmă cu câţiva ani, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.

Într-un nou raport, agenţia ONU estimează că există „dovezi tot mai puternice” că impunerea de taxe pe băuturile care conţin zahăr „ar duce la o reducere proporţională a consumului”. O creştere cu 20% a preţurilor acestor băuturi ar duce la o reducere a consumului de 20%, iar o creştere cu 50% ar reduce consumul la jumătate, a explicat OMS.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here