Cod galben de lapoviţă şi polei. Județul Olt, sub avertizare meteo de condiții nefavorabile

ANM a emis noi avertizări de vreme rea valabile pentru această dimineaţă. Județul Olt este sub avertizare de condiții meteo nefavorabile.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe mai multe artere rutiere din județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Ialomița, Dolj, Mehedinți, Olt, Vaslui, Caraș-Severin și Bihor se circulă în condițiile unui carosabil umed.

De asemenea, pe autostrăzile A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești și A4 Ovidiu-Agigea se circulă în condițiile unui carosabil umed. Pe autostrada A1 București – Pitești nu sunt precipitații, carosabilul fiind umed la intrarea în municipiul București. 

Codul galben este valabil de azi de la ora 10:00 până la ora 13:00 pentru următoarele zone județul Maramureş, județul Cluj, județul Bistriţa-Năsăud.

Se vor semnala : ploaie şi lapoviţă care local va favoriza depunerea de polei

Pentru a nu fi implicaţi în producerea de accidente rutiere, se fac recomandări conducătorilor auto: să folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic, să reducă pe cât posibil viteza de deplasare, să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol, să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here