Cei şase români de pe nava Diamond Princess, aduşi mâine în ţară. Condiţiile speciale în care sunt transportaţi

Sursa foto: digi24.ro

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că vineri vor fi transportaţi în ţară cei şase români care s-au aflat la bordul navei de crozieră Diamond Princess, unde a fost instituită carantina din cauza coronavirusului.

Înainte de a se îmbarca în aeronavă, aceştia au fost testaţi medical.

Raed Arafat a dat detalii despre modul în care vor fi aduşi în ţară cei şase români.

„Astăzi vor fi aduşi de forţele aeriane italiene din Japonia spre Germania. Vor fi preluate de un avion al forţelor aeriene române cu echipaj medical SMURD şi de la Ministerul Apărării. Vor fi acolo în două încăperi cu presiune negativă în interiorul avionului. La sosire vor fi preluaţi de ISU într-o maşină special pregătită şi însoţiţi de echipa medicală la centrul de carantină”, a declarat Raed Afarat, secretat de stat în MAI.

Potrivit Ministerului de Externe, toţi cei şase cetăţeni români şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară. Aceştia au fost îmbarcaţi la bordul aeronavei puse la dispoziţie, în cadrul mecanismului european de protecţie civilă, de către guvernul italian. Înainte de a se îmbarca în avion, oamenii au fost testaţi de echipa medicală mobilă, rezultatele testărilor fiind negative pentru infecţia cu COVID-19 (Coronavirus).

„Aeronava a decolat de la Tokyo şi va ateriza în cursul nopţii la Berlin, de unde cetăţenii români vor fi preluaţi de către o aeronavă pusă la dispoziţie de către Ministerul Apărării Naţionale. Conform datelor disponibile la acest moment, cetăţenii români urmează să aterizeze la Bucureşti în cursul dimineţii zilei de 22 februarie”, se arată într-un comunicat al MAE, citat de Agerpres.

Referitor la cei doi români infectaţi cu coronavirus (COVID-19), MAE menţionează că aceştia sunt în continuare spitalizaţi în Japonia, iar starea acestora de sănătate este bună.

Doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess au murit din cauza coronavirusului. Numărul total al cazurilor de îmbolnăvire la bordul navei a ajuns la 624.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here