Cum au scăpat de condamnare 5 poliţişti acuzaţi de corupţie

Cinci agenți de la Biroul Rutier al Poliţiei Neamţ, acuzați de luare de mită în formă continuată, au scăpat pentru moment de sentințe după ce Curtea Supremă a decis ca procesul să se reia în primă instanţă, la Curtea de Apel Bacău, considerând că nu a fost întocmit legal completul de judecată, informează Adevărul. 

La Curtea de Apel Bacău, Laurenţiu Greaca primise 7 ani şi 2 luni de detenţie,  Constantin Neamţu 5 ani şi 8 luni, Loredan Covasan 2 ani şi 3 luni, Gabriel Negoiţă 3 ani de închisoare, iar Alexandru Găluşcă  2 ani şi 3 luni de detenţie, dar cu suspendare, plus 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Vizați în acest dosar au fost 52 de şoferi, acuzați că au dat mită pentru a scăpa de sancțiunile pentru diverse abateri, și 14 polițiști, care s-ar fi lăsat cumpărați, mai precizează Adevărul.

Pentru majoritatea inculpaţilor procesele s-au încheiat, ei primind sentinţe fără executare, cercetarea judecătorească mergând mai departe în cazul celor cinci poliţişti.

Faptele ar fi avut loc în perioada 22 aprilie – 18 mai 2016, când poliţiştii au participat la acţiuni de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here