Blocuri afectate de vântul puternic la Slatina. Pompierii au intervenit la înălțime

Pompierii Detașamentului Slatina au desfășurat, luni, șase misiuni de îndepărtare a unor elemente de acoperiș și tencuială desprinse din cauza vântului puternic, în municipiul Slatina.

Două astfel de acțiuni au avut loc pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza și câte una pe strada Rozelor, strada Ecaterina Teodoroiu, strada Crișan și strada Tipografului. La una dintre misiunile desfășurate pe B-dul AI Cuza un autoturism a fost avariat de tencuiala desprinsă de pe fațada unui bloc.

Vântul puternic a provocat mai multe pagube în Olt, luni, județul aflându-se sub Cod Portocaliu până la ora 18.00.

Pompierii au intervenit în mai multe zone ale județului, acolo unde rafalele de aproape 100 de kilometri la oră au provocat pagube.

În Caracal a fost afectată o biserică, la fel ca și în Brastavățu, iar la ieșire din Caracal spre Dobrosloveni un copac a fost trântit la pământ, lovind un autocamion.

„În urma codului portocaliu de vânt, valabil până în această după-amiază la ora 18.00, la nivelul județului Olt s-a acționat în municipiul Caracal, pentru îndepărtarea unor elemente din acoperișul unei construcții, în orașul Balș pentru îndepărtarea unui stâlp de telefonie, căzut pe carosabil.

În comuna Brastavățu, sat Crușovu, s-a intervenit pentru îndepărtarea unor elemente din acoperișul bisericii, iar în municipiul Caracal, pe Calea București, pentru îndepărtarea unui panou publicitar.

Tot în municipiul Caracal s-a intervenit, la ieșirea spre localitatea Dobrosloveni, pentru îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil, care a avariat ușor un autocamion”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

De asemenea, mii de locuințe din 12 localități, printre care s-au numărat și două orașe, au rămas fără energie electrică din cauza vântului puternic.

Din datele transmise de societatea de distribuție a energiei electrice, la ora 18.00 mai erau cinci localități afectate de întreruperile de energie electrică, respectiv Potcoava, Grojdibodu, Gura Padinii, Ianca și Ștefan cel Mare, în total fiind afectați aproximativ 700 de consumatori.

La ora 20.00, compania care distribuie electricitate a informat că toate defecțiunile au fost remediate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here