Mii de locuințe din Olt au rămas fără energie electrică din cauza vântului puternic

Mii de locuințe din Olt au rămas fără energie electrică, luni, din cauza vântului puternic. Județul Olt se află sub Cod Portocaliu de vânt puternic până la ora 18.00.

Dacă la ora 10.00 operatorul de electricitate informa că nu sunt întreruperi colective, după-amiază mii de case din peste 10 localități au rămas fără alimentarea cu energie electrică.

„Localitățile afectate de întreruperile de energie electrică sunt Vădastra, Obârșia, Bucinișu, Perieți, Caracal, Deveselu, Redea, Rotunda, Grojdibodu, Gura Padinii, Corabia și Orlea. Aproximativ 2000 de consumatori nealimentați”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Vântul puternic nu a cauzat doar întreruperea alimentării cu energie electrică în județ, ci a provocat și pagube.

„În urma codului portocaliu de vânt, valabil până în această după-amiază la ora 18.00, la nivelul județului Olt s-a acționat în municipiul Caracal, pentru îndepărtarea unor elemente din acoperișul unei construcții, în orașul Balș pentru îndepărtarea unui stâlp de telefonie, căzut pe carosabil.

În comuna Brastavățu, sat Crușovu, s-a intervenit pentru îndepărtarea unor elemente din acoperișul bisericii, iar în municipiul Caracal, pe Calea București, pentru îndepărtarea unui panou publicitar.

Tot în municipiul Caracal s-a intervenit, la ieșirea spre localitatea Dobrosloveni, pentru îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil, care a avariat ușor un autocamion”, a precizat purtătorul de cuvânt al pompierilor.

Județul Olt se află, luni, între orele 11.00 – 1800, sub Cod Portocaliu de vânt. Potrivit meteorologilor, se vor înregistra intensificări susșinute ale vântului cu rafale de aproape 100 km/oră.

„În intervalul menționat, în zona montană, la altitudini în general de peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h,spulberând zăpada șdiminuând semnificativ vizibilitatea.

Local în Transilvania, nordul Dobrogei, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, vântul va avea intensificări susținute cu viteze de 80…95 km/h, iar în Moldova, temporar cu peste 90…100 km/h”, se arată într-un comunicat al Administrației Naționale de Meteorologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here