Pagube provocate de rafalele de vânt în Olt. A fost nevoie de intervenția pompierilor/ FOTO+VIDEO

Vântul puternic provoacă pagube în Olt, județul afându-se sub Cod Portocaliu până la ora 18.00.

Pompierii au intervenit în mai multe zone ale județului, acolo unde rafalele de aproape 100 de kilometri la oră au provocat pagube.

În Caracal a fost afectată o biserică, la fel ca și în Brastavățu, iar la ieșire din Caracal spre Dobrosloveni un copac a fost trântit la pământ, lovind un autocamion.

„În urma codului portocaliu de vânt, valabil până în această după-amiază la ora 18.00, la nivelul județului Olt s-a acționat în municipiul Caracal, pentru îndepărtarea unor elemente din acoperișul unei construcții, în orașul Balș pentru îndepărtarea unui stâlp de telefonie, căzut pe carosabil.

În comuna Brastavățu, sat Crușovu, s-a intervenit pentru îndepărtarea unor elemente din acoperișul bisericii, iar în municipiul Caracal, pe Calea București, pentru îndepărtarea unui panou publicitar.

Tot în municipiul Caracal s-a intervenit, la ieșirea spre localitatea Dobrosloveni, pentru îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil, care a avariat ușor un autocamion”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Județul Olt se află, luni, între orele 11.00 – 1800, sub Cod Portocaliu de vânt. Potrivit meteorologilor, se vor înregistra intensificări susșinute ale vântului cu rafale de aproape 100 km/oră.

„În intervalul menționat, în zona montană, la altitudini în general de peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h,spulberând zăpada șdiminuând semnificativ vizibilitatea.

Local în Transilvania, nordul Dobrogei, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, vântul va avea intensificări susținute cu viteze de 80…95 km/h, iar în Moldova, temporar cu peste 90…100 km/h”, se arată într-un comunicat al Administrației Naționale de Meteorologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here