Spitalul Slatina, măsuri împotriva coronavirusului. Aprovizionare suplimentară cu materiale sanitare

Sezonul îmbolnăvirilor cu infecții acute respiratorii, inclusiv gripă, dar şi ameninţarea cu infecţii specifice virusului Coronavirus – COVID-19, au determinat conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina să ia o serie de măsuri de prevenţie şi supraveghere.

Astfel, față de stocul existent actual de materiale sanitare, s-a decis suplimentarea aprovizionării cu 300 de măști FFP3, 200 de combinezoane de protecție complete, 200 de  ochelari folosiți pentru protecția facială, 200 de perechi de mănuși high risk protection, cu manșetă lungă, 30.000 de măști UF simple și cu patru termometre cu infraroșu.

Spitalul Județean de Urgență Slatina a comunicat către Direcția de Sănătate Publică Olt stocul existent de substanțe antiseptice și dezinfectante. Nu există în acest moment lipsuri în aprovizionarea cu produse biocide.

SPIAAM a transmis operativ către UPU, Boli Infecțioase și Pediatrie toate actualizările apărute la definițiile de caz privind infecțiile cu Coronavirus Covid-19, precum și lista zonelor cu transmitere comunitară extinsă”, se arată într-un comunicat de presă al spitalului din Slatina.

Împreună cu personalul UPU, SPIAAM a efectuat un instructaj privind măsurile practice necesar a fi respectate la nivelul UPU.

„S-a identificat un spațiu cu destinația de izolare a cazului suspect, s-a asigurat dotarea permanentă a acestui spațiu cu materiale sanitare necesare izolării de urgență, cât și cu produse biocide, s-a stabilit componenţa echipei care va veni în contact cu cazul, s-au stabilit pașii obligatorii ce trebuie urmați de la apariția unui eventual caz suspect până la preluarea acestuia de către mijlocul de transport specializat în vederea transportului către unitățile sanitare desemnate în gestionarea cazurilor inițiale”, a declarat managerul SJU, Cătălin Rotea.

Conducerea spitalului face apel la profesionalismul specialiștilor din domeniul sanitar, medicilor de familie, structurilor centralizate şi de responsabilitate socială, să transmită doar informațiile preluate de la nivelul comunicatorilor oficiali.

De asemenea, reprezentanții Spitalului Slatina cer să se respecte cu strictețe măsurile de izolare solicitate de autorități, acolo unde este cazul, de a solicita și acorda asistență medicală la domiciliu, fără prezentarea la unitățile medicale în cazul modificării stării de sănătate apărută în perioada de autoizolare sau carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here