Un medic de la Slatina dă de pământ cu ministrul Sănătății și cu Streinu-Cercel: „Nici nu înțelegem ce ni se întâmplă”

Medicul Cătălin Dudu, chirurgul de la Spitalul Slatina care a spus public faptul că România nu este pregătită să facă față unei epidemii a coronavirusului a revenit, luni, cu noi declarații la un post de televiziune, criticându-i pe ministrul Sănătății și pe șeful Institutului „Matei Balș” București, Adrian Streinu-Cercel, pe care îi numește numește amatori.

Invitat să intervină prin telefon la Medika TV, medicului Cătălin Dudu i-a venit foarte ușor să dovedească amatorismul autorităților din Sănătate în problema coronavirusului, folosindu-se de declarațiile contradictorii atât ale ministrului Sănătății, Victor Costache, cât și ale lui profesorului Streinu-Cercel.

„Din păcate, sunt obligat să-mi mențin poziția și după ce s-a întâmplat astăzi, și după declarațiile domnului ministru al Sănătății. Am rămas uimit când am văzut că dânsul declară că a declanșat niște măsuri preventive de acum două luni, când mai nimeni nu știa de această epidemie, și cum că laudă măsura de izolare la domiciliu, care se pare că ne-a salvat de apariția primului caz de coronavirus în România. 

Eu am rămas perplex la afirmația asta din partea ministrului, trebuie să recunosc; nu înțeleg cum izolarea la domiciliu a ajuns să ne apere, dacă, cumva, ar fi fost cineva bolnav. Faptul că l-am izolat la domiciliu, poate nu l-am diagnosticat sau s-a vindecat singur, altfel nu înțeleg cum. 

O altă dovadă de amatorism vine, din păcate, de la domnul profesor Streinu-Cercel, care, în legătură cu măsura de izolare, zice domnia-sa că e obligatorie, dar că lumea trebuie să știe că se poate duce la să își facă aprovizionarea. Acum, ce valoare are această măsură de izolare la domiciliu dacă poți să te duci să îți faci aprovizionarea la hipermarket, eu, ca medic, nu pot să-mi dau seama!

Plecând de la aceste idei, putem merge mai departe cu declarația domnului ministru care spune că a dat ordonanță de urgență acum două săptămâni pentru suplimentarea cu materiale sanitare. La ce ne-a ajutat lucrul ăsta dacă domnul profesor Cercel spune că nu avem măști și costume nici astăzi – nu știu. 

Deci, îmi mențin afirmația că nu suntem pregătiți pentru o astfel de epidemie. Din păcate, noi suntem într-o situație în care nici nu înțelegem ce ni se întâmplă și nu înțelegem ce trebuie să aplicăm. 

Cred că măsurile de bun-simț care au fost astăzi, într-un târziu, pe site-ul Ministerului Sănătății, puteau fi publicate de acum două luni. 

Am avut și declarația domnului Dan Bucura care a venit ieri din Italia cu avionul și care s-a confruntat real cu măsurile aplicate de către guvern, și am văzut că acestea sunt practic inexistente”, a declarat, pe Medika TV, Cătălin Dudu.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, medicul chirurg Cătălin Dudu spune că România nu este pregătită să facă față unei epidemii a coronavirusului.

„Din păcate nu suntem pregătiți să facem față unei epidemii și o spun cu toată responsabilitatea.

Când va ajunge și la noi virusul o să fie vai de noi… fiecare va trebui să se descurce pe cont propriu pentru că așa cum a declarat ministrul finanțelor în martie vom achiziționa primele materiale de protecție și lupta cu virusul.

Oricum să nu ne panicăm; “avem locuri suficiente pentru carantină “și acum văd că au dreptate… câți oameni fără casă să fie afectați????

Este trist și îngrijorător ce se întâmplă și aș vrea să aud că se organizează o celulă de criză și se iau niște măsuri imediate pentru a încerca să limităm proporțiile unui dezastru iminent.

Până atunci să mergem să ne rugăm ca doctorii aia pe care îi hulim și acuzăm public de câte ori avem ocazia să aibă curajul să ne trateze în condițiile unei lipse totale de mijloace de protecție.

Sper că domnul ministru să includă prin OUG și coronavirusul pe lista programelor naționale că poate spitalele private sunt mai bine organizate și dotate”, susține medicul Cătălin Dudu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here