Demisie în PNL Slatina: Ioan Popa renunță la calitatea de consilier local și la cea de membru al Biroului Municipal/ DOCUMENT

Ioan Popa și-a anunțat demisia din calitatea de consilier local și din cea de membru al Biroului Permanent Municipal al PNL Slatina, reproșând liderului organizației și președintelui PNL Olt, Liviu Voiculescu, că mizează pe o carte proastă prin desemnarea lui Mario De Mezzo ca viitor candidat al liberalilor pentru funcția de primar al municipiului-reședință de județ.

Demisia, trimisă președintelui PNL Slatina, Viorel Dumitrescu, și liderului PNL Olt, Liviu Voiculescu, va intra în vigoare la 1 martie.

În document, Ioan Popa arată că încă de la anunțarea lui Mario De Mezzo ca viitor candidat al PNL la funcția de primar al Slatinei a avut rezerve față de calitățile acestuia, afirmând că el are notorietate ZERO.

Popa spune că a luat decizia să demisioneze din consiliul local și din birou după ce, în utlimele luni, a stat de vorbă cu sute de slătineni care au spus că nu au auzit niciodată de candidatul desemnat al liberalilor.

„Având în vedere nominalizarea domnului De Mezzo pentru funcția de Primar al Municipiului Slatina din partea PNL Olt și ținând cont de faptul că am fost rezervat față de această persoană încă de la prezentarea sa ca viitor candidat, susținând că domnia sa are în Slatina notorietate ZERO, am hotărât să-mi depun demisia din funcția de Consilier Local al Municipiului Slatina, ales pe listele PNL Slatina, cât și din Biroul Permanent Municipal, începând cu data de 01.03.2020, unde am deținut funcția de Vicepreședinte ales prin vot secret până la dizolvarea Biroului în 2017 și ca membru zis interimar până în prezent.

Decizia am luat-o după ce, în perioada septembrie 2019 – februarie 2020, perioadă în care am discutat cu sute de cetățeni din orașul Slatina, mi-au împărtășit părerea lor referitoare la Mario De Mezzo, afirmând că: «nu au auzit de acesta» (cum, de fapt, nu am auzit nici eu până a apărut în Slatina) și chiar m-au apostrofat, «cum de nu am găsit în cadrul PNL Olt o altă persoană, care indubitabil ar fi obținut un număr mult mai considerabil de voturi decât acesta?»

Întărindu-mi convingerea că Primăria Slatina nu poate fi câstigată de un asemenea candidat, aceasta este decizia pe care am luat-o: DEMISIA.

Succes în continuare!”, se arată în demisia lui Popa.

Liberalii și-au stabilit, la începutul lunii septembrie, candidatul la funcția de primar al Slatinei în persoana lui Mario De Mezzo, slătinean la origini, plecat demult în București.

„Aducerea unui candidat la funcția de primar al Slatinei din afara organizației politice locale a liberalilor este o palmă pe care liderul PNL Olt, Liviu Voiculescu, le-o trage multora dintre liberalii slătineni, dovedind astfel că campania internă pentru desemnarea candidatului și ideea sondajelor cu care a defilat prin conferințele de presă au fost apă de ploaie și o bătaie de joc la adresa celor care au crezut în cuvântul lui”, scria, în septembrie 2019, OLT-ALERT, în baza unor informații ce veneau dinspre liberalii nemulțumiți de desemnarea lui De Mezzo pentru calitatea de candidat.

De altfel, ședința Biroului Politic Județean al PNL Olt în care a fost validată candidatura lui Mario de Mezzo a fost una cu scântei, după ce doi liberali importanți au votat împotrivă, președintelui Liviu Voiculescu aducându-i-se reproșuri că a adus un candidat din afara organizației, impunându-l în afara procedurilor statutare și fără desemnarea lui după un sondaj intern.

Mario De Mezzo a fost consilier al primarului Slatinei în perioada 1992-2004, Gheorghe Păunescu. Născut la Slatina în 1977, el a plecat demult din oraș, ocupând diverse funcții în Capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here