Medicul Cătălin Dudu, de la Spitalul Slatina, indică noi erori ale autorităților în lupta împotriva coronavirusului

Medicul chirurg Cătălin Dudu de la Spitalul Județean de Urgență Slatina are o nouă reacție critică la adresa autorităților și scoate iarăși la iveală decizii total nepotrivite ale acestora în seria de acțiuni întreprinse pentru prevenirea unei epidemii de coronavirus.

De data aceasta, el a luat în vizor deciziile autorităților privind situația italianului care, după ce a zburdat prin România (în Gorj și Dolj), a fost găsit purtătorul al noului coronavirus după ce s-a întors în Italia. În România, el a fost în contact cu mai multe persoane, inclusiv cu socri săi, care, în ciuda faptului că s-au aflat în contact direct cu bolnavul, ei nu au fost plasați în carantină în locuri special amenajate, ci doar izolați la domiciliu. Or, medicul de la spitalul din Slatina spune că aceștia prezintă, în prezent, cel mai mare risc epidemiologic din țară.

„Avem 3600 locuri pentru carantină în caz de suspecți de coronavirus, avem ordonanță dată pentru achiziționare materiale sanitare,avem măsuri luate de guvern de acum 2 luni, facem teleconferinte și în general suntem foarte bine pregătiți să facem față unei eventuale epidemii.
Imaginați-vă surpriză mea când citesc azi că în cazul socrilor pacientului italian confirmat, care din punctul meu de vedere momentan prezintă cel mai mare risc epidemiologic din țară, s-a dispus carantină la domiciliu.
Acum stau și mă gândesc oare ce criterii trebuie îndeplinite că un suspect de infecție să folosească unul din cele 3600 de locuri?
Sper măcar că au fost testați și mai sper să se găsească o soluție să îi aprovizionăm cu alimente, că dacă mai merg și pe la magazine după mâncare…”, a scris, pe Facebook, Cătălin Dudu.

Chirurgul de la Spitalul Slatina a avut critici repetate la adresa autorităților pe care le consideră total nepregătire să facă față unei epidemii în privința noului coronavirusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here