Noi cazuri de gripă în Olt. Numărul bolnavilor a ajuns la 142

Noi cazuri de gripă au fost confirmate în Olt, săptămâna trecută, numărul celor care au fost loviți de această boală în acest sezon rece urcând la 142. De asemenea, virozele și pneumoniile sunt și ele într-o creștere.

Este vorba de 2.712 de infecții respiratorii acute (viroze), 135 de oameni fiind internați în spitale, și de 781 de cazuri de pneumonie.

„Noi cazuri de gripă au fost depistate, săptămâna trecută, în Olt, după cum urmează, 13 cazuri confirmate cu virusul gripal tip B și nouă cazuri confirmate cu virusul gripal tip A subtip H3”,potrivit Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Pentru limitarea extinderii infecțiilor virale, inclusiv gripă, specialiștii recomandă populației să evite, pe cât posibil, aglomerările umane și contactul cu persoanele bolnave, să ia măsuri de igienă personală, să evite consumul de alcool, cofeină, pentru că acestea pot duce la deshidratare și astfel la agravarea simptomelor, să adopte ținuta vestimentară  adecvtă sezonului și să mențînă la domiciliu copiii bolnavi pentru evitarea transmiterii bolii în comunitate.

Din cauza depistării circulației virusului gripal în colectivitățile de învatamant, se va avea în vedere intensificarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor prin viroze, inclusiv gripă,  după cum urmează: realizarea triajului epidemiologic, zilnic, în colectivitățile școlare și preșcolare, asigurarea  condițiilor de igienă personală și de colectivitate, cât și acțiuni de curățenie și dezinfecție curente a suprafețelor

În funcție de evoluția  situației epidemiologic  D.S.P. Olt va impune măsuri, în consecință, ce vor fi comunicate în termen util.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here