Medic: Pacienta cu coronavirus din Timișoara e la domiciliu. Nu e nicio urgență

Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, a declarat că femeia din Timișoara diagnosticată cu coronavirus este la domiciliu. Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, anunțase cu nicio oră înainte că femeie e la un centru din Timișoara.

Vineri, autoritățile au anunțat că au fost confirmate încă două noi cazuri de coronavirus în România,

Primul este un bărbat de 45 de ani din Maramureș, care primește tratament simptomatic. El a fost la doctor în Italia, a ajuns cu febră în România, a fost internat la Clinica de boli infecțioase din Maramureș, apoi transferat la Cluj.

Al doilea caz e o femeie de 38 de ani din Timișoara. A mers la Bergamo (Italia), pe 25 februarie a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie a mers la spital, a fost testată, a mers acasă în izolare.

Cazul de la Timișoara e în stare bună, celălalt a fost într-o stare ceva mai rea joi (a avut un puseu de insuficiență respiratorie), dar vineri și-a revenit, urmare a tratamentului, iar acum e mai bine.

Miercuri, ministrul Sănătății, Victor Costache, a confirmat existența primului caz de infecție cu coronavirus depistat în România. Pacientul este total asimptomatic și a fost dus la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here