Raed Arafat și Nelu Tătaru, conferință de presă, azi, la sediul MAI

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, vor susține o conferință de presă, vineri, în scurt timp, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Autorităţile au anunţat, vineri, că starea bărbatului din Gorj infectat cu coronavirus este bună şi nu prezintă simptome. Tânărul este în continuare izolat la Institutul ”Matei Balş”.

În ţară, 182 persoane se află în carantină, iar 8.231 sunt monitorizate la domiciliu. Numărul special pentru informaţii despre coronavirus au a fost apelat, în 24 de ore, de 3.611 de persoane. Şapte dintre cetăţenii români care se mai aflau pe nava Diamond Princess au fost debarcaţi.

Totodată, Victor Costache, ministrul Sănătății, a decis astăzi demiterea directorului Direcției de Sănătate Publică Gorj, Ivanov Carmen în cadrul videoconferinței organizate cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoiu.

„Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei. De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fost identificat un caz de COVID -19”, transmite Ministerul Sănătății.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here