Fostul șef al Poliției Olt, Ion Voicu, va candida din partea PNL la Consiliul Județean

Fostul șef al Poliției Olt, Ion Voicu, a fost validat în ședința de miercuri seară a Biroului Politic Județean al PNL Olt pentru a candida la Consiliul Județean.

Validarea candidaturii lui Voicu s-a votat la propunerea președintelui Liviu Voiculescu.

Potrivit unor surse liberale, candidatura lui Ion Voicu nu a fost votată în unanimitate.

În aceeași ședință, membrii Biroului au validat și candidatura lui Liviu Voiculescu la funcția de primar al Slatinei, după ce PNL Slatina i-a retras candidatura lui Mario De Mezzo.

Nici la acest punct votul nu a fost unul în unanimitate.

Ion Voicu s-a înscris în PNL în martie 2018. El s-a pensionat la începutul anului 2013, în urma unui scandal care a zguduit din temelii IPJ Olt, la conducerea căruia se afla atunci. În urma unor cercetări efectuate de Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne, mai mulți ofițeri au fost atunci retrogradați pentru neglijenţă în exercitarea dispoziţiilor de serviciu. Totul a pornit după ce fosta polițistă Melania Renghea și-a înjunghiat un fost șef, acuzându-l că a vrut să o violeze. De altfel, Renghea a acuzat mai multe persoane din IPJ Olt că ar fi supus-o unor agresiuni sexuale, pe lista ei aflându-se și numele lui Ion Voicu. Ulterior, s-a dovedit că acuzațiile femeii sunt nefondate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here