DSP Olt confirmă, a treia zi după scripturi, primul caz de coronavirus din județ

După ce reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) au refuzat, vineri, cu o cerbicie demnă de o cauză mai bună să răspundă la telefon reprezentanților mass-media locale, pentru confirmarea primului caz de coronavirus din Olt și după ce, din alte surse oficiale, informația a apărut în toată presa din țară, au venit și informațiile de confirmare de la autoritățile județului.

O explicație a acestei întârzieri am obținut-o de la prefectul Florin Homoreanu: a fost nevoie de o strângere temeinică de informații care să confirme cazul. Asta în timp ce autoritățile de la București au dat drumul imediat la informație.

Redăm comunicatul DSP Olt, așa cum l-am primit:

„In data de 06 martie 2020, la nivelul judetului Olt s-a inregistrat primul caz confirmat cu infectia umana cu noul coronavirus.

Este vorba despre un pacient de sex masculin, din mediul urban, in varsta de 51 ani, care in data de 28 martie 2020 a calatorit din Italia in acelasi autocar cu barbatul de 71 ani din Suceava, ( confirmat cu COVID -19 ).

 Barbatul nu prezinta  simptome specifice bolii.

Din data de 29.03. 2020 se afla izolat la domiciliu, iar din momentul confirmarii cu Spitalul de Boli Infectioase Matei Bals Bucuresti este spitalizat in Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes Craiova.

Nu are contacti de familie”.

În acest moment, 379 de persoane din județ se află în izolare la domiciliu, una se află spitalizată și alte 24 de persoane au ieșit din izolare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here