Atacă noul coronavirus și sistemul nervos central? Ce spune un director de spital din Beijing

Sursa: b1.ro

Un spital din Beijing anunța, în 4 martie, că primul pacient cu Covid-19 suferea o complicație, iar starea sa de sănătate degenera în encefalită la puțin timp după ce era externat. 

Liu Jingyuan, directorul unei secții din spital, este omul care a condus tratamentul pacientului. El a explicat că pacienții trebuie să ia în calcul posibilitatea ca noul coronavirus să le atace sistemul nervos central.

În prezent, pacienții cu Covid-19, care atacă în special plămânul, pot suferi complicații la mai multe organe, precum inima, abdomenul, rinichiul, ficatul etc. Cu toate acestea, niciun om nu avusese probleme la sistemul nervos central până acum. Pacientul de la Spitalul Ditan din Beijing este primul.

Studiile efectuate anterior pe SARS (Sindrom Respirator Sever Acut) și MERS (Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu) au arătat că acele coronavirusuri pot, de asemenea, să cauzeze probleme la sistemul nervos central.

Spitalul Ditan din Beijing a avut tratat doar două cazuri de Covid-19, începând cu 12 ianuarie și până în 4 martie. Ulterior, unitatea medicală a mai primit în sarcină alți 150 de pacienți cu acest gen de problemă. Dintre toți, unul singur a avut atât coronavirus, cât și encefalită.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here