Amenzi uriaşe pentru persoanele care nu respectă izolarea la domiciliu. Sume între 3.000 şi 600.000 de euro

Sursa foto: romaniatv.net

Măsuri drastice în Spania împotriva coronavirusul. O echipă specială a Gărzii Naţionale a anunţat 30 de familii aflate în carantină faptul că încălcarea izolării forţate va fi pedepsită cu o amendă între 3.000 şi 600.000 de euro. În plus, persoanele care vor încălca carantina vor fi arestaţi şi transportaţi la spital, unde vor fi supravegheaţi de poliţie.

Surse ale institutului armat susțin că „au existat amenințări” de evadare. Însă autorităţile din Spania susţin faptul că vor rămâne fermi.

„Vom rămâne fermi, iar toate mecanismele legale vor fi folosite pentru a asigura respectarea carantinei”, a declarat delegata guvernului Riojan, María Marrodán.

Mai multe persoane din provincia spaniolă se află în carantină după ce s-au deplasat într-un alt oraş la o înmormântare. Zona este supravegheată de către autorităţi, iar Consiliul Local a anulat activăţile în spaţiile închise, cum ar fi cinematografe, teatre sau evenimente sportive.

Prezenţa virusului a afectat afacerile locale, restaurantele au rămas fără clienţi, iar proprietarii hotelurilor din zonă se tem de faptul că turismul de Paşte, cel care salvează afacerea, ar putea fi afectat. Cu toate acestea, unii localnici nu s-au speriat de virusul din China şi îşi continuă activăţile zilnice, atât timp cât evită mulţimile.

Autorităţile din Moscova ameninţă pedepse de până la 5 ani de închisoare

Autoritățile din Rusia au început să ia măsuri pentru prevenirea coronavirusului. În Moscova, persoanele care nu se autoizolează la domiciliu pentru două săptămâni după ce au vizitat țări grav afectate de epidemie, riscă până la 5 ani de închisoare.

Municipalitatea a anunțat un „regim de alertă foarte ridicată” și a impus măsuri suplimentare, pentru a preveni o răspândire a maladiei în capitala rusă.

Cei care se întorc din China, Coreea de Sud, Iran, Franța, Germania, Italia și Spania, precum și din alte state care înregistrează posibile indicii „nefavorabile” de coronavirus ar trebui să se autoizoleze la domiciliu pentru 14 zile, a transmis Primăria din Moscova.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here