Bărbatul din Olt care a LOVIT INTENȚIONAT cu mașina o minoră a fost arestat preventiv

Bărbatul de 52 de ani, din localitatea Mărunței, care, sâmbăta trecută, a lovit cu mașina, intenționat, o adolescentă de 14 ani, fugind apoi de la locul faptei, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. 

Decizia acestei măsuri preventive a fost luată, ieri, de Judecătoria Slatina, la solicitarea procurorilor care se ocupă de caz.

Ceea ce i-a făcut pe judecători să pronunțe această hotărâre a fost faptul că, pe lângă cele două fapte săvârșite, bărbatul a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, precum și recoltarea probelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, cupă ce el a fost identificat și găsit de polițiști.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina. În baza art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e din Codul de procedură penală, art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală, art. 226 din Codul de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Bădescu Nicolae Daniel, pe o durată de 30 de zile, de la 08.03.2020 la 06.04.2020, inclusiv, pentru săvârșirea infracţiunii de Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prev. și ped. de art. 337 din Codul penal cu aplicarea art. 41 alin. 1 rap. la art.43 alin. 5 din Codul penal”, se arată în încheierea Judecătoriei Slatina.

Decizia nu este definitivă, inculpatul având drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare sau de la comunicare, după caz.

Bărbatul de 52 de ani a fost inițial reținut de polițiști după ce, sâmbătă, a provocat un accident de circulație în localitate, lovind cu mașina, intenționat, o minoră de 14 ani. După faptă, șoferul a fugit de la fața locului. Ulterior, s-a descoperit că el avea permisul de conducere suspendat pentru o altă infracțiune.

El este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Bărbatul este recidivist. Anul trecut el a fost arestat preventiv pentru tentativă la omor calificat, însă a fost pus în libertate după ce victima și-a retras plângerea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here