Coronavirusul a ÎNCHIS ușile Spitalului Slatina. Nimeni nu mai intră la pacienții internați!

Interdicția vizitelor în Spitalul Județean de Urgență Slatina a intrat în vigoare, astfel că aparținătorii nu mai pot intra, în vizită, la rudele internate.

Măsura a intrat în vigoare de ieri, după ce autoritățile de la București au decis că spitalele trebuie protejate în contextul cazurilor de coronavirus apărute pe teritoriul țării. Un asemenea caz a apărut și în Olt, la un bărbat de 51 de ani, din Caracal, care a călătorit din Italia spre România cu un autocar în care s-a aflat și o persoană infectată.

Din data de 29 februarie el s-a aflat izolat la domiciliu, iar după confirmarea bolii bărbatul a fost internat în Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Craiova.

De altfel, măsurile preventive luate de autorități, de ieri, sunt mai multe.

Începând cu data de 8 martie 2020, sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1000 de persoane, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Această măsură este obligatorie, la nivel național, pentru toți agenții publici și privați și nu este supusă negocierii, excepțiilor, neputând fi amânată.

De asemenea, evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obținerea aprobării de la Direcțiile de Sănătate Publice locale.

Acceptul sau refuzul organizării va fi transmis în baza unei analize care ține cont de natura evenimentului, grupa de vârstă a participanților, modalitatea în care participanții ajung la eveniment și durata deplasării către eveniment, dacă există posibilitatea ca la eveniment să participe persoane pentru care există posibilitatea să fi fost în zone de risc sau să fi intrat în contact cu persoane contaminate.

Această decizie este valabilă până la data de 31 martie 2020 pe întreg teritoriul național al României și există posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației.

De asemenea, în aceeași perioadă, nu vor mai fi organizate stagii de practică în spitale pentru studenții la medicină și farmacie, cu excepția situațiilor de voluntariat în sprijinul medicilor.

În aceeași perioada, până la 31 martie a.c., aparținătorii pacienților nu pot efectua vizite în spitale.

Vă informăm că a fost realizată și aprobată procedura de suspendare a cursurilor în unitățile de învățământ în cazul apariției cazurilor de COVID – 19 (coronavirus) în respectivele unități. Procedura este utilă pentru luarea măsurii de suspendare a cursurilor în mod rapid și unitar, prin decizie a comitetului județean pentru situații de urgență.

Reiterăm faptul că nu se eliberează certificate medicale de “om sănătos” și că pacienții care nu prezintă suspiciuni nu sunt testați pentru infectarea cu virsul COVID – 19 (coronavirus).

Până astăzi, 8 martie, la nivel național au fost confirmate 13 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României.

Dintre cei 13 cetățeni care au contactat virusul, 4 sunt declarați vindecați și au fost externați.

Starea de sănătate a pacienților internați este bună, iar persoanele în vârstă și care au boli cronice sunt monitorizate cu atenție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here