Cum a ieșit testul studentei din București suspecte de coronavirus

Sursa foto: romaniatv.net

Răsturnare de situaţie în Bucureşti, acolo unde Ministerul Sănătăţii a făcut anunţul în cazul studentei din Capitală care locuieşte într-un cămin din Regie şi este suspectă de coronavirus. Ce au descoperit medicii, în cursul zilei de luni, în urma testului pentru coronavirus, cu privire la tânăra care ar fi fost plecată recent în Italia.

Potrivit ultimelor informații intrate în posesia capital.ro se pare că testul studentei din Regie este negativ. Informația a fost confirmată de mai multe surse oficiale din cadrul MS.

O nouă suspiciune de coronavirus a fost descoperită, duminică seara, în București după ce o studentă care a călătorit recent în Italia a fost dusă de urgență spitalul Matei Balș cu isoleta. Se pare că ar fi vorba de o studentă din Caminul P22 din Regie care a călătorit în Italia de curând. Până acum au fost confirmate două cazuri în Bucureşti și 15 la nivelul României.

”O femeie care s-a întors din Italia și acuză durere în gât a fost transportată la Spitalul Matei Balș din București. Pacientul a fost transportat cu un echipaj SMURD pentru a fi testată cu în vederea stabilirii dacă a fost infectată cu noul tip de coronavirus. Astfel, femeia nu este confirmată ca fiind purtătoare a virusului, ci se fac verificări pentru a se stabili acest lucru, având în vedere simptomele prezentate și zona din care a revenit în țară. Vom reveni cu detalii imediat ce acest lucru va fi posibil.”, anunță și Grupul de comunicare Strategică într-un comunicat remis presei.

Reacţia ministrului Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a fost întrebat, duminică seara, despre studenta din Regie, care a fost dusă la spitalul „Matei Balş” cu suspiciune de coronavirus. Acesta a spus iniţia că MS va avea rezultatele în câteva ore.

”Vom avea rezultatul în câteva ore. Durează vreo 3 ore până avem rezultatul. Vreau să spun că sunt măsuri fireşti. Vineri a fost la Bruxelles şedinţa tuturor miniştrilor Sănătăţii. Cehia şi Austria au luat măsuri similare. Deocamdată suntem în primul scenariu epidemiologic, suntem sub 20 de cazuri, trebuie să luăm astfel de măsuri”, a explicat Costache. Conform acestuia, măsuri sunt necesare pentru a preveni răspândirea bolii, „pentru că prevenţia e baza piramidei faţă de infecţia virală”.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here