DSP Olt, informații oficiale despre pacientul adus la Spitalul Slatina: Vor fi recoltate probe pentru testare Covid-19

Sursa foto: romaniatv.net

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt a transmis informații oficiale despre cazul copilului suspect de coronavirus, internat, luni, pe Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Micuțul, a cărui familie ar fi călătorit din Italia spre România cu autocarul în care s-a aflat și bărbatul de 71 din Suceava, infectat cu coronavirus, a fost adus la spital cu febră și tuse și urmează să i se recolteze probe pentru a vedea dacă a fost infectat cu COVID-19.

„Prin monitorizarea zilnică a persoanelor izolate la domiciliu, astăzi, 9.03.2020, s-a constatat că un contact de familie al unei persoane aflate în monitorizare clinică este simptomatic (febra și tuse).

Conform procedurilor, această persoană a fost transportată în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Slatina cu Autospeciala Transport Persoane și Victime Multiple (izoleta) a ISU Olt.

Potrivit protocolului, urmează să se recolteze probe pentru testare Covid-19, urmând că rezultatele testării să fie aduse la cunoștință publică”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Familia copilului se află în autoizolare la domiciliul din comuna Grădinari.

În acest moment, la nivelul județului Olt se află în izolare la domiciliu nu mai puțin de 369 de persoane întoarse din zone din afara țării cu epidemie de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here