Spania: s-a dublat peste noapte numărul suspecţilor de coronavirus. Sute de mii de români urmează să intre în carantină

Sursa foto: romaniatv.net

Epidemie de coronavirus în Spania, una dintre ţările cu o populaţie mare de români. Numărul persoanele confirmate cu COVID-19 s-a dublat peste noapte, iar sute de mii de români urmează să între in carantină la domiciliu. 

Numărul de persoane infectate cu coronavirus a crescut peste noapte în Spania şi ajuns de la 469 duminică, 8 martie, la 979 pe 9 martie. Capitala Spaniei, Madrid, este cea mai afectată de virusul chinez, unde numărul persoanelor infectate s-a dublat de la o zi la alta.

Până în acest moment, în Spania au fost înregistrate 25 de decese din cauza coronavirusului. Majoritatea persoanelor aveau peste 69 de ani şi locuiau în centre de plasament pentru bătrâni.

În Spania, conform datelor oficiale, locuiesc aproximativ 700.000 de români, la care se adaugă alţi 400.000 care nu au acte, lucrează fără contract sau petrec scurte perioade din an la rude. În Madrid, oraşul cel mai afectat de coronavirus din Spania, locuiesc peste 200.000 de români.

Probabilitatea ca autorităţile spaniole să impună o carantină care va izola o mare parte din români este extrem de mare. În aceste condiţii, scenariul din Italia s-ar putea repeta, iar românii stabiliţi în Spania vor încerca să se întoarcă în România pe durata epidemiei.

În contextul epidemiei, Vitoria-Gasteiz, un oraş din spania, a decis închiderea şcolilor timp de 15 zile. De asemenea, meciurile echipei FC Barcelona se vor juca cu porţile închise până în data de 3 aprilie.

Amenzi uriaşe pentru spaniolii care nu respectă izolarea la domiciliu

Măsuri drastice în Spania împotriva coronavirusul. O echipă specială a Gărzii Naţionale a anunţat 30 de familii aflate în carantină faptul că încălcarea izolării forţate va fi pedepsită cu o amendă între 3.000 şi 600.000 de euro. În plus, persoanele care vor încălca carantina vor fi arestaţi şi transportaţi la spital, unde vor fi supravegheaţi de poliţie.

Surse ale institutului armat susțin că „au existat amenințări” de evadare. Însă autorităţile din Spania susţin faptul că vor rămâne fermi.

„Vom rămâne fermi, iar toate mecanismele legale vor fi folosite pentru a asigura respectarea carantinei”, a declarat delegata guvernului Riojan, María Marrodán.

Mai multe persoane din provincia spaniolă se află în carantină după ce s-au deplasat într-un alt oraş la o înmormântare. Zona este supravegheată de către autorităţi, iar Consiliul Local a anulat activăţile în spaţiile închise, cum ar fi cinematografe, teatre sau evenimente sportive.

Prezenţa virusului a afectat afacerile locale, restaurantele au rămas fără clienţi, iar proprietarii hotelurilor din zonă se tem de faptul că turismul de Paşte, cel care salvează afacerea, ar putea fi afectat. Cu toate acestea, unii localnici nu s-au speriat de virusul din China şi îşi continuă activăţile zilnice, atât timp cât evită mulţimile.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here