Interdicții la intrarea în țară din cauza coronavirusului! Ce măsuri a anunțat CFR

Sursa foto: realitatea.net

Accesul în România prin intermediul transportului feroviar a fost restricționat de CFR Călători, în contextul epidemiei mondiale de coronavirus. Măsura este luată în scopul limitării răspândirii virusului ucigaș în țara noastră.

CFR Călători anunţă că a luat măsuri suplimentare pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Astfel, cetăţenii români care au plecat din Italia către România şi utilizează transportul feroviar pentru a ajunge în ţară vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul României.

Potrivit CFR Călători, aceştia îşi vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declaraţii pe propria răspundere la îmbarcarea în tren.

Restituirea banilor pe bilete

Totodată, cetăţenilor străini care utilizează transportul feroviar nu li se va permite trecerea frontierei României de către organele abilitate ale statului român, dacă vin cu escală din Italia.

Măsurile au fost luate în urma şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă din data de 9 martie pentru combaterea epidemiei coronavirusului (Covid – 19).

„În situaţia în care aveţi legitimaţii de călătorie cumpărate pentru această perioadă şi doriţi să renunţaţi la călătorie, vă informăm că restituirea tarifelor legitimaţiilor se efectuează conform reglementărilor internaţionale în vigoare, aduse la cunoştinţa dumneavoastră la momentul cumpărării”, se menţionează în comunicat.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here