Programările pentru înmatriculările auto și eliberarea de pașapoarte se vor face online

Sursa foto: romaniatv.net

Conferință de presă la sediul Ministerului Afacerilor Interne despre măsurile luate pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu virusul COVID-19 pe teritoriul României. Chestorul şef de poliţie Bogdan Despescu a anunțat, printre altele, măsuri legate de eliberarea actelor de către Direcția Regim Permise de Conducere și înmatriculare a Vehiculelor.

Chestorul şef de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, chestorul principal de poliţie Liviu Vasilescu, inspector general al Poliţiei Române, şi chestorul general de poliţie Ioan Buda, inspector general al Poliţiei de Frontieră, au susţinut o conferinţă de presă la sediul Ministerului Afacerilor Interne despre măsurile luate, pe palierul de ordine publică, pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu virusul COVID-19 pe teritoriul României.

Acesta a anunţat, marţi, că programările la nivelul Direcţiei Regim Permise şi Înmatriculări Vehicule şi Direcţiei Paşapoarte se vor face online, pentru a se evita aglomeraţia din spaţiile de aşteptare.

„Modalitate pe care o vom aplica începând de miercuri, respectiv activitatea de relaţionare cu publicul, la anumite servicii publice comunitare – şi mă refer aici la nivelul Direcţiei Regim Permise şi Înmatriculări Vehicule – măsura fiind aceea ca examinările, preschimbările sau eliberările de documente să se facă urmare a programărilor online. O astfel de măsură vrem să o aplicăm şi s-au dispus măsuri în consecinţă şi la nivelul Direcţiei Paşapoartelor. De asemenea, recomandăm autorităţilor publice locale, care desfăşoară activităţi de eliberare a cărţilor de identitate, să organizeze serviciul astfel încât să evităm o aglomerare de persoane în spaţiile de la ghişee”, a declarat Bogdan Despescu, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit acestuia, decizia a fost luată pentru a evita aglomerarea în spaţiile de aşteptare.

„Măsura pe care am dispus-o la cele două direcţii se referă la programările online care pot fi făcute prin internet, de asemenea pot fi făcute şi telefonic. Intenţia noastră este de a nu avea aglomeraţii în sălile de aşteptare, în sălile de la ghişee, nu de a evita contactul total, dar vrem ca în spaţiile de aşteptare să nu existe o aglomeraţie de persoane şi distanţa dintre cei care sunt în aşteptare la ghişee să fie una suficientă, conform recomandărilor medicilor”, a explicat secretarul de stat.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here