USR: ”Parlamentul României a consființit, astăzi, o tranzacție păguboasă”

Parlamentul României a consființit, astăzi, printr-o lege, o tranzacție păguboasă pentru statul român, spun cei de la USR. Ete vorba despre OUG 67/2019, prin care fostul guvern PSD – Viorica Dăncilă oferea posibilitatea EximBank (banca de export-import a României) să intre și în segmentul retail, specific băncilor comerciale, să facă fuziuni, achiziții și să atragă depozite de la populație. În paralel, EximBank discuta să cumpere Banca Românească S.A, bancă deținută de grecii de la National Bank of Greece.

”Tranzacția a fost girată de Guvernul Dăncilă și a primit undă verde și de la Guvernul Orban.

Parlamentarii USR au votat împotriva acestei legi și iau în considerare să atace la Curtea Constituțională actul normativ.

Deputatul USR Claudiu Năsui a avertizat, în plen, asupra riscurilor implicate și a arătat de ce consideră că tranzacția aduce aminte de tunul numit Bancorex care a lăsat o gaură adâncă în buget și în buzunarele românilor”, susțin cei de la USR.

Actul normativ a fost criticat în trecut și de către actualul premier desemnat Florin Cîțu

„In iunie anul acesta, EXIM Bank, banca detinuta de statul roman, anunta ca a cumparat o banca privata. Este vorba de Banca Romaneasca cu actionariat din Grecia. Ok, care sunt problemele? Uitati aici cateva. Dar mai sunt o gramada.

1. Statul roman detine INCA o banca de retail , CEC Bank, pe care a adus-o aproape de pierdere. Anul acesta incearca o capitalizare de 1 miliarde de lei dar pe buna dreptate CE se opune pentru ca reprezinta AJUTOR DE STAT.

2. CARE ESTE PRETUL?

3. Cum a facut rost EXIM Bank de bani si de la cine. Informatii care nici pana astazi nu au fost facute publice desi actionarii de drept, cetatenii romani, AU DREPTUL sa stie. Exista doua informatii. Finantarea este facuta de banca lui Putin sau de o banca din China care este pe lista neagra in SUA (asa cum este, pentru spionaj comercial, compania chineza cu are guvernul Dancila a semnata pentru constructia reactoarelor 3 si 4).

4. Exista probleme foarte mari cu aceasta tranzactie. In special cu sistemul informatic, hard si soft dar si cu fee-urile de “consultanta”. Da, bichonule, oricat ai vrea sa ascunzi tot am aflat.

Curtea de Conturi vad ca tace. Nu am vazut inca un comunicat oficial de la BNR referitor la aprobarea tranzactiei.

Eu va promit ca vom investiga acesta tranzactie IMEDIAT dupa preluarea guvernarii. Toate detaliile si mai ales ilegalitatile prezentate public.

Romanii trebuie sa stie TOT, mai ales atunci cand se dau spagi de milioane de euro din banii lor”, spune Florin Cîțu pe vremea Guvernului PSD.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here