CORONAVIRUS în România: Numărul de îmbolnăviri a ajuns la 70. Între ei se află şi un parlamentar român

Sursa foto: romaniatv.net

Bilanțul românilor infectați cu noul coronavirus a ajuns la 70. Este vorba despre un bărbat de  26 de ani, din Mehedinți venit din Italia pe data de 12 martie și o femeie de 52 de ani, din Mehedinți, contact cu bărbatul de 26 ani, venită din Italia tot pe 12 martie. Ambele cazuri sunt carantinate la Mehedinți.

Alte 5 persoane au fost confirmate pozitiv. Este vorba de contacţi ai celor depistaţi pozitiv, respectiv un bărbat, 39 ani, contact cu persoana care a călătorit în Germania, un alt bărbat de 53 ani, contact (coleg birou) cu un membru din familia pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Următoarele cazuri sunt o femeie de 48 ani şi o tânără de 22 de ani, membre ale familiei bărbatului de 53 de ani, şi un tânăr de 23 de ani, contact al familiei bărbatului respectiv.

Încă 6 cazuri au fost confirmate la Hunedoara, joi seara, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Cele 6 persoane au intrat în contact cu femeia din Hunedoara, de 26 de ani, care nu a respectat izolarea la domiciliu, întocmindu-i-se dosar penal.
Caz 54: Femeie, 58 ani, pacient
Caz 55: Femeie, 74 ani, pacient
Caz 56: Femeie, 52 ani, pacient
Caz 57: Femeie, 45 ani, autoizolată la domiciliu, cadru medical

Caz 58: Femeie, 53 ani, autoizolată la domiciliu, cadru medical
Caz 59: Femeie, 45 ani, autoizolată la domiciliu, cadru medicalCaz 53 – Bărbat, 53 ani, Covasna,  venit din Italia, Trentino, pe 08.03 si autoizolat la domiciliu, contact cu un caz pozitiv

Cazul 52: Femeie, 33 ani, lucrează în Trentino, Italia. S-a intors pe 10.03.2020, in ziua urmatoare, pe 11.03.2020 se internează cu durere în gât la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Bărbat 21 ani, jud. Mureș, șofer de TIR, a călători în Italia în perioada 4-6 martie.  In cursul zilei de 10 martie 2020 a apelat 112 acuzând simptome care se încadrau in definiția de caz. Este internat la secția de boli infecțioase a Spitalului județean din Tg. Mureș. Va fi transferat la Cluj-Napoca

Cel mai recent caz depistat este al unei femei, în vârstă de 54 ani din Neamț. Ea este internată la Spitalul Roman având simptome de tuse, febră faringită. Femeia s-a întors recent din Italia, dintr-o zonă neafectată de coronavirus.

Conform ultimelor informații, o femeie de 45 de ani, venită din Italia, aflată în carantină în Arad, a devenit pacientul cu numărul 49, după ce a fost depistată pozitiv cu coronavirus.

Un alt pacient a fost confirmat, în această dimineață, iar Bucureștiul are, în acest moment, cele mai multe cazuri. Acesta este din Capitală și a intrat în contact cu ofițerul de la MAI.

Grupul de Comunicare Strategică a informat că este vorba despre o femeie de 20 de ani din București, contact cu fostul ofițer MAI.

Astfel, potrivit Grupului, până pe 12 martie, la nivel național au fost confirmate 48 de cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României. Dintre cei 48 de cetățeni care au contactat virusul, 6 au fost declarați vindecați și au fost externați.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.450 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.878 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here