Cercetătorii chinezi susțin că virusul Covid-19 nu se transmite de la femeile însărcinate la nou născuţi

Un studiu realizat de cercetărorii chinezi arată că virusul Covid-19 nu se transmite de la mamele însărcinate la nou născuți.

Cercetărotii spun că mamele contaminate cu coronavirus care au născut în spitale din Wuhan au adus pe lume bebeluși sănătoși.

Acesta este al doilea studiu condus de cercetători chinezi în ultima lună care relevă că femeile care suferă de COVID-19 în timpul sarcinii nu-şi infectează bebeluşii, scrie g4media.

Ultimul este publicat în revista Frontiers in Pediatrics, care semnalează încă de la început că „în sfârşit au apărut şi câteva veşti bune”.

Medicii spun că, deși beblușii nu aveau niciun simptom, aceștia au fost izolați de mamele lor, fiind totodată testați negativ pentru Covid-19.

Bebeluşi sunt sănătoşi, iar mamele lor s-au recuperat complet.

În pofida rezultatelor acestui studiu care urma să fie dat publicităţii luni, autorii atrag atenţia că este nevoie de mai multe investigaţii asupra altor aspecte ale posibilei infecţii cu COVID-19 la nou născuţi şi copii.

În China, numărul infectărilor cu coronavirus a scăzut considerabil. Duminică s-au mai înregistrat doar 22 de cazuri de infectare. Rămâne însă cea mai afectată țară de coronavirus, cu peste 5.000 de decese

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here