COVID-19: Anunț de ultimă oră pentru toți românii care au card la bancă

Vești noi pentru toți românii care au card la bancă. Deputatul USR, Adrian Claudiu Prisnel a transmis Băncilor din România o sugestie privind utilizarea cardului de credit care are funcția contactless.

Astfel, Claudiu Prisnel dorește o analiză în ceea ce privește ridicarea pragului pentru care este necesară introducerea codului PIN de la 100 lei la 500 lei. Acest lucru ar urma să fie valabil doar în perioada stării de urgență.

În opinia deputatului, odată cu această modificare, riscul de contagiere cu coronavirus va fi unul mai mic.

„Am transmis astăzi Asociației Române a Băncilor sugestia de a analiza împreună cu membrii săi dacă este oportun ca pentru plățile contactless să se ridice pragul pentru care este necesară introducerea codului PIN de la 100 lei la 500 lei, pe perioada stării de urgență.

În opinia mea riscul de contagiune datorat folosirii terminalelor POS este în acest moment un cost social mult mai mare decât cel de fraudă a tranzacțiilor, mai ales că ne putem proteja destul de ușor asupra acestui risc cu coperți anti NFC/RFID.

Răspândirea COVID 19 poate fi minimalizată prin limitarea interacțiunilor interumane și salut măsurile luate până acum de închidere temporară a școlilor, de interzicere a adunărilor de peste 100 de persoane, sugestia de a păstra o distanță de 1-2 metri față de cei de lângă noi. Astfel de interacțiuni sunt și tranzacțiile comerciale, atât cele în numerar, cât și cele cu cardul, și pentru că sunt foarte multe ar trebui să ne gândim cum să le efectuăm în siguranță și pentru sănătatea publică.

Intuitiv tranzacțiile cu numerar par mai riscante din punctul de vedere al contagiunii: nu știi la cine a fost bancnota pe care o ai în buzunar, în ce teanc de bani a fost plasată de comerciant, ce alte bancnote s-au atins de ea acolo până a ajuns la tine. Nu am văzut un studiu științific care să măsoare acest risc, nu cred că a fost timp pentru asta, dar personal o să încerc să evit pe cât pot tranzacțiile cu numerar”, a scris deputatul pe pagina sa de facebook.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here