Panică la un spital, după ce un paznic a dat cu spray lacrimogen în pacienţi

Sursa foto: b1.ro

Îmbulzeală ca la promoțiile din magazine, la intrarea în Policlinica Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, în plină epidemie de coronavirus.

Măsurile de protecție luate de conducerea Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, în contextul pandemiei de coronavirus, și ca urmare a decretării stării de urgență, i-au nemulțumit pe pacienții care, sătui să aștepte în fața Policlinicii pe durata triajului, au început să se îmbulzească, forțând intrarea în unitate.

Într-o filmare postată luni pe pagina de Facebook „Experiențe de la Spitalul Județean de Urgență Fogolyán Kristóf” (Tapasztalatok a megyei Fogolyán Kristóf kórházról), se observă cum mai multe persoane ignoră recomandarea de a păstra o distanță minimă de 1,5 metri, și de a evita contactul cu alte persoane, și se îngrămădesc la intrarea în Policlinică.

Pe filmare se poate auzi un bărbat urlând de durere, și insistând să fie lăsat înăuntru să se poată spăla pe ochi, după ce a fost stropit cu spray lacrimogen de agentul de pază aflat la intrarea în unitate.

VIDEO ►

Managerul spitalului, András Nagy Robert condamnă gestul angajatului firmei de pază, și spune că au fost luate măsuri, astfel încât acesta să nu mai asigure de acum înainte paza în unitatea medicală.

„Ieri (luni -n.r) s-a întâmplat. S-au strâns la Policlinică vreo 50-60 de oameni, noi am început să facem triajul, dar oamenii au început să se agite că nu merge atât de repede și au început să se îmbulzească. Agentul de pază și-a pierdut cumpătul, oamenii voiau să intre prin ușă și a dat cu spray. Acesta e adevărul. Sunt de acord, nu e corect ce a făcut, nu suntem la un meci de fotbal, suntem totuși la o Policlinică. Am luat măsuri, nu mai lucreză la noi. Este agent la firma de pază cu care noi avem contract, iar de ieri, după terminarea turei, nu mai lucrează la noi. Nu știu dacă firma a luat măsuri”, ne-a spus managerul spitalului, Andras Nagy Robert.

Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe a înăsprit măsurile pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19 în rândul pacienților și personalului medical.

Luni, conducerea unității medicale a anunţat că va restrânge numărul internărilor şi afluxul pacienților și va efectua doar operaţiile strict necesare. Andras Nagy Robert a precizat că Policlinica îşi va continua activitatea cu pacienţii cronici, pentru ca aceştia să nu aibă de suferit şi să nu aglomereze Serviciul de Urgenţă, însă programul cu publicul va fi redus, iar pacienții vor trece obligatoriu printr-un triaj epidemiologic, atât la intrarea pe poarta spitalului, cât și la Urgențe sau Policlinică.

Acesta a făcut un apel la responsabiliatea cetăţenilor, îndemnându-i să respecte indicaţiile autorităţilor pentru a preveni răspândirea virusului şi aglomerarea unităţilor medicale.

ImagineImagine

Sursa: realitateadecovasna.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here