Un român infectat cu noul coronavirus a aterizat pe Aeroportul Otopeni. El plecase din Madrid fără să respecte obligația de autoizolare

O aeronavă cu pasageri a aterizat marți, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Capitală, iar la bordul său se afla un cetățean român, care se îmbarcase la Madrid și care a prezentat un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus.

Anunțul a fost făcut de Grupul de Comunicare Strategică, care a mai precizat că persoana în cauză NU a respectat recomandarea autorităților spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile.

Pe parcursul zborului, persoana a prezentat simptome specifice și a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport și transportată cu izoletă la INBI Matei Balș.

Autoritățile române au mai precizat că s-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. Cum pasagerii veneau dintr-o zonă afectată, ei au obligația de a se autoizola 14 zile.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here