IPJ Olt, reacție la OLT-ALERT: Se verifică informațiile privind repartiția deficitară a materialelor de protecție către posturile de poliție

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Olt a reacționat la articolul OLT-ALERT privind lipsa materialelor care ar trebui să-i protejeze pe oamenii legii în contextul pericolului răspândirii noului coronavirus.

Articolul se bazează pe informațiile sindicatului polițiștilor EUROPOL, potrivit căruia conducerea IPJ Olt ar fi dotat posturile de poliție cu materiale de protecție prea puține față de necesar.

„Ieri am sesizat conducerea IPJ OLT despre lipsa cu desăvârșire a echipamentelor de protecție pentru polițiștii din stradă.

Azi s-au conformat… au repartizat 1 pereche de mănuși pentru fiecare post de politie, 1 mască textilă pentru fiecare polițist și jumătate de litru de dezinfectant pentru toata suprafața postului de poliție.

I-a și certat preventiv, spunandu-le că altele nu mai primesc, să le folosească cu grijă.

Aveti vreo idee cum ar putea împărți cei 4 politisti de la post perechea de mănuși să le ajungă până la finalul pandemiei?!”, a postat, pe Facebook, conducerea Sindicatului EUROPOL.

Informațiile nu ar oglindi adevărul. Potrivit conducerii inspectoratului, la nivelul unității au fost distribuite peste 2.000 de perechi de mănuși, 5.400 de măști și 220 de litri de soluții dezinfectante, în funcție de solicitări.

Totuși, conducerea IPJ Olt a dispus verificări asupra modului în care au fost distribuite materialele.

„Fiecare polițist a fost instruit și este instruit permanent cu privire la modalitățile de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus.

La nivelul unității noastre au fost distribuite materiale și echipamente de protecție, constând în peste 2.000 de perechi de mănuși, 5.400 de măști și 220 de Litri de soluții dezinfectante, în funcție de solicitari.

Permanent, conducerea IPJ Olt monitorizează situația, iar materialele sunt suplimentate și repartizate în mod constant, tocmai pentru a nu exista subunități cu deficit de protecție și pentru ca polițiștii să gestioneze, în continuare, situația operativă în mod corespunzător.

Conducerea unității a dispus verificări referitoare la informațiile apărute în mediul online cu privire la repartiția deficitară a materialele de protecție către posturile de poliție”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here