Mărturii din Spitalul Gerota, unde a fost internat fostul ofiţer MAI care a infectat cu COVID-19 zeci de persoane

Sursa foto: romaniatv.net

Soţia unui angajat din Spitalul MAI “Dimitrie Gerota” din București, aflat acum în carantină, a povestit la Digi 24 ce se întâmplă în unitatea medicală. Potrivit acesteia, bărbatul nu știe când va putea părăsi spitalul. “Sunt într-o stare de epuizare fizică și psihică de nedescris”, spune femeia.

“Sunt în jur de 70-80 de persoane confirmate negativ încă în carantină în spitalul Gerota. Nimeni nu le spune cât trebuia să mai stea, sunt într-o stare de epuizare fizică și psihică de nedescris. Nu știm când pot pleca, nu-și asumă nimeni răspunderea de a spune în mod concret. Soțul meu nu mai poate să se odihnească în salonul în care „s-a odihnit”. Îmi spunea: „va trebui să-mi găsesc un loc în care să ațipesc puțin”, cum să-ți găsești tu un loc? „Păi cine să mă ajute, că e un haos de nedescris”.

Nu-și dorește nimeni să rămână acolo. Sunt persoane care înțeleg că au făcut atac de panică. Nu e ușor, mai ales să nu știi nimic. A stat  într-un salon de pacienți care a fost înainte dezinfectat. Nu am dubiu că nu s-ar fi făcut asta. Dar au stat trei persoane, trei colegi, într-un salon normal. Unul dintre cei trei a fost diagnosticat pozitiv, asimtptomatic, dar pozitiv.

Pe data de 11 martie a fost prima noapte în care a rămas acolo. Eu am fost și i-am dus bagaje, mâncare și igienă. De atunci, testat abia ieri. Au stat în contact unii cu ceilalți. Eu nu mai cred că cei 22 de pacienți diagnosticați pozitiv sunt din vina pacinetului zero (fostul ofițer MAI care a mințit că a fost în Israel, n.red.). Ei trebuiau testați în primele 24 de ore de carantină, nu lăsați șapte zile în contact direct”, a povestit soţia unui angajat al Spitalul MAI “Dimitrie Gerota”.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here