CORONAVIRUS: Ce DECIZIE au luat ALRO Slatina și TMK Artrom în privința activității

Spre deosebire de alte mari companii de pe platforma industrială a Slatinei care au decis să își suspende temporar activitatea pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, SC ALRO SA Slatina a hotărât să continue activitatea de producție la parametri normali.

Cel puțin așa declară Constantin Popescu, președintele Sindicatului Aluministul din cadrul companiei, care a spus însă că s-au luat toate măsurile de protecție pentru personalul angajat.

„Noi nu putem opri producția, se lucrează la foc continuu. Dacă am opri totul, ne-ar costa foarte mult să repornim producția. Dar am luat măsuri pentru protejarea angajaților, avem măști, mănuși, substanțe dezinfectante, totul”, a declarat liderul sindical.

Nici la TMK Artrom activitatea nu va fi oprită.

„Am discutat cu domnul director general și s-a decis să mergem înainte, cu atenție. Avem comenzi care trebuie onorate, deci nu avem probleme din acest punct de vedere. Pe de altă parte, s-au luat toate măsură de protecție pentru salariați, îngrijindu-ne ca ei să aibă la dispoziție materialele necesare în contextul epidemiei de coronavirus; au măști, mănuși, pe fiecare secție există dezifectanți și așa mai departe”, a declarat liderul sindical Cristian Gheorghe.

Deocamdată, doar două companii de pe platforma industrială a Slatinei au anunțat suspendarea temporară a activității. Este vorba de Pirelli și de Bekaert, ai căror angajați vor sta acasă în perioada 23 – 31 martie.

Precizăm că guvernul a luat recent decizia de a suporta de la bugetul de stat plata șomajului tehnic pentru angajații companiilor care au hotărât să își suspende temporar activitate.

1 COMENTARIU

  1. Mănâncă rahat cu basculanta!!! La Tmk artrom exista măști și dezinfectant numai pentru cei din pavilion!!! În secții nu exista nici măști nici săpun nici mănuși!!! Comuniști!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here