Incident extrem de grav la penitenciarul din Satu Mare. 3 deținuți au murit și 2 sunt în stare gravă

Trei deținuți din Penitenciarul din Satu Mare au murit și alți doi sunt în stare gravă, după ce camera în care se aflau a fost cuprinsă de un incendiu.

Focul ar fi fost pus intenţionat, de zece condamnaţi, care stăteau în acea încăpere.

Ar fi dat foc saltelelor ca o formă de protest față de măsurile impuse în urma epidemiei de coronavirus.

Niciun angajat al penitenciarului nu a fost rănit, însă, din cauza fumului degajat, toate persoanele private de libertate, de pe secție, au fost evacuate.

Incendiul a cuprins celula în care se aflau cei 10 bărbaţi, imediat după apelul de seară. Se pare ca deţinuţii au dat foc saltelelor, supăraţi că în urma instituirii stării de urgenţă, a fost redus programul de vizite.

Imediat, flăcări uriaşe au cuprins toată încăperea, iar personalul penitenciarului a sunat la 112. Ajunşi la faţa locului, salvatorii n-au mai putut face nimic pentru 3 dintre bărbaţi. Alţi doi sunt în stare critică.

Constantin Demian, purtător de cuvânt Spitalul Satu Mare: “Doi tineri, ambii în vârstă de 22 de ani au ajuns la Unitatea de Primiri Urgente cu arsuri superficiale la nivelul fetei, dar cu arsuri la nivelul cailor respiratorii superioare, iar acum sunt pe Terapie Intensivă, intubate. Uneori arsurile cailor superioare se lasa cu complicaţii şi se pot agrava.”

Toți deținuții de pe secție au fost evacuați

Din cauza fumului, toţi deţinuţii de pe secţie au fost evacuaţi.

Adriana Pop, purtător de cuvânt ISU Satu Mare: “Incendiul a fost localizat şi lichidat rapid, însă din nefericire în urma evenimentului 3 persoane au decedat şi alte 2 persoane au fost găsite în stare foarte gravă. Acestora li s-au aplicat manevre de resucitare şi au fost transportate la UPU, alte 5 persoane au fost evaluate la faţa locului, însă nu s-a impus transportarea acestora la spital. ”

Reprezentanţii penitenciarului din Satu Mare au transmis că deţinuţii nu au invocat nemulţumiri la apelul de seară. Rezultatul anchetei, însă, va scoate la iveală cauza exactă a producerii tragicului eveniment.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here