Vânzarea de paracetamol, RESTRICȚIONATĂ. Vezi unde a fost luată această măsură

Vânzarea de paracetamol, recomandat pentru a combate simptomele cauzate de coronavirus este, mai nou, restricţionată în farmaciile din Franţa.

Totodată, şi cel mai mare lanț de farmacii din Marea Britanie face cu greu faţă impulsului pe care îl au oamenii de a-şi face stocuri de orice.

Angajaţii se confruntă tot mai des cu clienţi supărați pentru că nu găsesc săpun lichid ori soluţii pentru dezinfectat mâinile .

În Franţa, un bărbat a pus mâna pe o marfă prețioasă: două cutii de paracetamol, a căror vânzare este acum limitată în toată ţara. El a reușit să le cumpere înainte ca restricția să intre în vigoare.

Yaya, client: „Am văzut la televizor că este limitat la o cutie pe persoană, așa că am venit să mă pregătesc dinainte.”

Paracetamolul nu se mai poate cumpăra nici pe internet. Doar farmaciștii îl pot vinde, dar cu măsură: o cutie pentru o persoană fără simptome şi două cutii în caz de febră sau de dureri.

Frédéric Desmoulins, farmacist: „Paracetamol a fost mereu foarte căutat, dar în această perioadă cu atât mai mult. Este adevărat că unul din trei clienți vor să îl cumpere. Cred că o fac mai mult de frică. Aşa cum merg la supermarket să cumpere paste, la fel merg la farmacie să cumpere paracetamol. Îl ţin acasă, doar în caz că au nevoie, însă majoritatea nu îl vor folosi, desigur.”

Vânzările de ibuprofen și aspirină au fost, de asemena, sistate în mediul online din Franța.

Farmaciile şi supermarketurile din Olanda au început şi ele limitarea vânzărilor de paracetamol din cauza penuriei apărute pe piaţă, după ce numeroşi olandezi şi-au făcut stocuri de medicamente în urma temerilor legate de pandemia de coronavirus.

Cel mai mare lanţ de farmacii din Regatul Unit, care i-a aprovizionat pe britanici cu cele necesare de-a lungul a două războaie mondiale , dar și a epidemiei de gripă spaniolă, însă ce se întâmplă în aceste zile e o provocare fără precedent. Asemenea afișe au devenit familiare în toată lumea, la fel și rafturile goale.

Nina Dos Santos, Corespondent CNN: „Cum oficialii cer în neștire oamenilor să-şi spele mâinile, cererea pentru săpunuri a crescut cu 1.000%, spun responsabilii companiei Boots.”

Şi alte produse, vitaminele, se vând rapid, cee ce înseamnă că tirurile fac non-stop curse de trei ore dus și trei ore întors către uriașul depozit situat la nord de Londra. Nu stocurile sunt problema, ci livrarea mărfii în farmacii. Compania a angajat șoferi în plus, atât pentru perioada determinată, cât și nedeterminată.

Marc Donovan, Boots UK Chief Pharmacist: „Fără nicio îndoială, ce vedem în această perioadă este fără precedent. N-am mai văzut aşa ceva în cariera mea şi acelaşi lucru spun şi colegii mei.”

Tracey Clements, Boots UK & Ireland Chief Operating Officer: „E limpede că oamenii sunt foarte îngrijoraţi.”

Ca și alți distribuitori, lanţul de farmacii a început să limiteze cantitatea de produse pe care o poate cumpără un singur client. Dar nici măcar această măsură nu a diminuat frustrarea oamenilor.

Tracey Clements, Boots UK & Ireland Chief Operating Officer: „Clienţii descoperă că putem avea un produs câteva ore dintr-o zi, dar până seară dispare.”

Experţii în traumă spun că în timpul acestei pandemii, oamenii trebuie să țină piept unor impulsuri psihologice foarte puternice.

Priscilla Dass-Brailsford, psiholog: „Cumpărăturile în neştire reprezintă o încercare de a recăpata controlul asupra a ceva ce ei simt că le scapă de sub control. Totul vine, de fapt, dintr-un sentiment de neputinţă.”

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here