Au sosit rezultatele probelor recoltate de la contacții tinerei din Slatina infectată cu coronavirus: negative

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt informează că au sosit rezultatele probelor recoltate de la contacții tinerei din Slatina infectată cu coronavirus i că ele sunt negative.

Persoanele în cauză sunt asimptomatice și au o stare de sănătate bună.

„În dimineața zilei de 20.03.2020 s-au primit rezulatele probelor recoltate pentru contacții celui de-al treilea caz confirmat de pe raza județului Olt, cu rezultat negativ.

Menționăm că toți contacții identificați ai tinerei de 21 de ani sunt asimptomatici la data prezentei și au o stare bună de sănătate.

Direcția de Sănătate Publică Olt monitorizează toate persoanele carantinate / izolate de la nivelul județului Olt, care au stare clinică de sănătate bună”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Tânăra de 21 de ani s-a întors pe 16 martie din Anglia cu avionul. În București a avut probleme ginecologice, a sunat la 112, a ajuns la Spitalul „Matei Balș”, a fost testată pentru coronavirus, de aici au trimis-o la Spitalul Polizu, unde i-au făcut control, i-au dat rețetă și au trimis-o acasă.

Marți a venit rezultatul și el a fost pozitiv, miercuri dimineață femeia fiind luată de acasă și transportată la Maternitatea Bucur din Capitală.

Pentru că, înainte să știe care este rezultatul testului, ea a intrat în contact direct cu cinci persoane, acestea au fost băgate în carantină și li s-au recoltat probe biologice pentru a li se testa starea de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here