Fost ministru al Sănătăţii: “Avem aceeaşi curbă statistică, putem ajunge în situaţia Italiei”

Fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a atras atenţia vineri la un studiu medical care arată că România se află pe aceeaşi curbă statistică cu cea a Italiei. “Mai devreme cu două-trei săptămâni, adică dacă nu avem grijă, putem ajunte în situaţia în care sunt ei astăzi”, a precizat Bănicioiu.

Nicolae Bănicioiu avertizează în legătură cu pandemia de coronavirus. “Ce ştim. Ştim că deşi schema terapeutică din România este la un nivel eficient(25 cazuri vindecate/ 0 decese) şi eforturile medicilor sunt de necontestat, deşi majoritatea oamenilor fac forme minime de Covid-19 sau asimptomatice, ABSOLUT TOATĂ LUMEA, APARENT SĂNĂTOASĂ, POATE TRANSMITE ACEST VIRUS. Ce facem. Conform studiilor făcute de publicaţia americană Financial Times SUNTEM EXACT PE CURBA STATISTICĂ A ITALIEI, mai devreme cu două-trei săptămâni, adică dacă nu avem grijă putem ajunge în situaţia în care sunt ei astăzi. Care e concluzia. Niciodată până acum, doctorii, oamenii de ştiinţă, virusologii, chimiştii, bancherii, politicienii, analiştii, corporaţiile şi, într-un cuvânt, întreaga comunitate nu şi-au unit eforturile împotriva unui duşman comun. TOTUL E ÎN ZADAR DACĂ NU TE IMPLICI ŞI TU ŞI NU RESPECŢI REGULILE IMPUSE DE AUTORITĂŢI”, a precizat Nicolae Bănicioiu vineri pe Facebook.

Italia a anunţat joi 427 de decese provocate de coronavirus în ultimele 24 de ore, bilanţul total de 3405 decese depăşindu-l pe cel al Chinei, conform Reuters.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here