ATENȚIONARE de la polițiști pentru toți șoferii din Olt. Nu este de glumă!

Sursa foto: b1.ro

În contextul în care Oltul intră, noaptea aceasta, sub Cod Portocaliu de ninsori abundente și viscol, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt informează șoferii că maniera de condus trebuie adaptată condițiilor de drum specifice sezonului rece.

Având în vederea atenționările meteorologice ce vizează ninsori abundente, strat de zăpadă consistent și viscol, valabile în intervalul 23.03.2020, ora 02.00 – 25.03.2020, ora 10.00, pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată condițiilor unui carosabil umed, alunecos sau acoperit cu zăpadă, să folosească sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, să păstreze o distanţă suficient de mare între autovehicule pentru a putea opri în siguranţă dacă situația o impune, să utilizeze cu precădere frâna de motor pentru reducerea vitezei, evitând bruscarea comenzilor autovehiculului.

„Adoptați o conduită preventivă în trafic și respectați indicațiile și recomandările polițiștilor rutieri.

Nu porniți la drum dacă nu aveți autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă!”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Olt.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică COD PORTOCALIU, valabilă în intervalul 23 martie, ora 02:00-25 martie, ora 10:00, pentru mai multe județe, printre care se numără și Oltul.

Fenomenele preconizate sunt ninsori abundente, strat de zăpadă consistent și viscol.

„În intervalul menționat, în Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali, temporar va ninge abundent (30 – 50 l/mp), iar stratul de zăpadă va fi consistent. Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 40-55 km/h, iar în Carpații Meridionali, în județele Olt și Teleorman, precum și în sudul județelor Vâlcea și Argeș, rafalele vor atinge 60-70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității”, informează ANM.

Avertizarea a fost transmisă Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din județ și instituțiilor din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Pe timpul avertizării, conform prevederilor legale în vigoare, este obligatorie asigurarea permanenței, cu personal specializat, la sediile primăriilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here