Patronul unei firme din Olt, amendat pentru că vindea făină la suprapreț. Polițiștii i-au confiscat toată marfa

Polițiștii Servicului de Investigare a Criminalității Economice Olt, au efectuat verificări la un agent economic care ar fi comercializat produse de bază, respectiv făină, la prețuri mai mari decât cele practicate anterior declanșării contextului epidemiologic actual.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că agentul economic nu deținea documente de proveniență pentru produsul oferit spre vânzare.

„A fost aplicată o sacțiune contravențională în valoare de 5.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și a fost confiscată cantitatea de 2.000 kilograme de făină expusă la vânzare”, au declarat reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne.

Specula cu produse alimentare de bază, cu materiale și echipamente sanitare a înflorit după ce România a intrat pe lista statelor afectate de coronavirus. O mască de protecție se vinde în farmacii cu prețuri triple față de valoarea la care putea fi achiziționată înainte de criza generată de epidemia de COVID-19. La fel se întâmplă lucrurile cu dezinfectanții, dar și cu produsele alimentare de bază.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here