Prefectura Olt, precizări pe marginea ordonanței care limitează mișcarea oamenilor în spațiul public

Începând de astăzi, 23 martie, în intervalul orar 22.00 – 06.00, deplasările în interes profesional se vor efectua pe baza legitimației de serviciu, însoțită de adeverința eliberată de angajator sau de declarația pe proprie răspundere.

Prefectura Olt a adus la cunoștința autorităților administrației publice locale măsurile impuse de Ordonanța Militară care limitează mișcarea oamenilor în spațiul public, cu solicitarea expresă de aplicare, în aria de competența, a tuturor prevederilor cuprinse în aceasta.

Instituția Prefectului a transmis și detaliile actului normativ militar.

„Pentru deplasările în interes personal, acestea se vor efectua numai pe baza declarației pe proprie răspundere completată în prealabil.

În acest sens, găsiți, pe site-ul Instituției Prefectului, modelul adeverinței eliberate de angajator și modelul declarației pe proprie răspundere. Precizăm faptul că, declarația pe proprie răspundere poate fi completată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

Declarația pe propria răspundere, completată, se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreuna cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării.

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmerie sau ai Poliției Locale pot efectua fotografierea documentelor (declarație pe propria răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoane.

Se reamintește faptul că toți cetățenii trebuie să respecte măsurile adoptate, să se informeze doar din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor”, se arată în comunicatul prefecturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here