Autoritățile publice locale, obligate să ofere sprijin persoanelor de peste 65 de ani, fără susținători

Prefectul de Olt, Florin Constantin Homorean, a transmis, recent, o circulară tuturor autorităților publice locale prin care a solicitat punerea în aplicare a art. 8 din Ordonanța Militară nr. 2/2020. Astfel, autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice, să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor.

În urma identificării persoanelor la care se referă OM 2/2020, autoritățile administrației publice locale vor transmite Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Olt, săptămânal, lista actualizata și problemele deosebite identificate.

Totodată, Instituția Prefectului a transmis către toate administrațiile publice locale o informare comunicată de Ministerul Lucrărilor Publice și Administrației, referitoare la prevederile din OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, prin care pot asigura buna desfășurare a ședințelor de consiliu local/județean sau ale comisiilor de specialitate ale acestora, în concordanță cu cerințele actelor normative specifice, emise în perioada stării de urgență, care instituie măsuri menite să restricționeze activitățiile care presupun participarea unui număr mai mare de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here