În prima noapte de restricții, polițiștii și jandarmii din Olt au dat amenzi de zeci de mii de lei

În prima noapte de restricții, când a intrat în vigoare prevederile Ordonanței Militare nr. 2/2020 care restrânge circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 22.00-06.00, polițiștii și jandarmii din Olt au găsit pe străzi zeci de persoane ce încălcau regulile impuse de autorități, fiind amendate cu zeci de mii de lei, informează Prefectura Olt.

Ca urmare a acțiunii desfășurate în data de 23.03.2020, în intervalul orar 22.00-06.00, au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 28.500 lei, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

Sancțiuni contravenționale au fost aplicate și în baza Ordonanței Militare nr. 1/17.03.2020 privind unele măsuri de primă urgență care privesc aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunuri.

„Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Olt, prin patrule mixte sau independente, execută zilnic misiuni de ordine publică pentru respectarea tuturor măsurile stabilite de Ordonanța Militară nr. 1/17.03.2020 și Ordonanța Militară nr. 2/21.03.2020, fiind prezenți în stradă peste 400 de polițiști și jandarmi.

În urma activității desfășurate, în ultimele 24 ore, au fost verificate 1150 de persoane, privind modul în care acestea respectă măsura izolării la domiciliu și au fost efectuate 96 de verificări la societățile comerciale și persoane fizice autorizate, privind modul de respectare a interdicției prevăzută de Ordonanța Militară nr. 2/2020.

S-au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 lei pentru trei fapte de natură economică privind nerespectarea măsurii de suspendare a activităţii de servire şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri”, se precizează în comunicatul Prefecturii.

Începând cu ora 22, luni seara, a intrat în vigoarea prevederea din Ordonanța militară 2, care interzice cetățenilor să iasă din casă noaptea, între orele 22-6. Aceștia pot totuși părăsi domiciliul doar pentru strictul necesar, printre care cumpărături de bază, asistență medicală care nu poate fi amânată, îngrijirea bătrânilor, sau deplasări scurte în apropierea locuinței, precum și alte deplasări urgente.

Cei care părăsesc domiciliul trebuie să completeze o declarație în care să menționeze motivul ieșirii, sau să aibă o adeverință de la serviciu, care să menționeze că deplasarea este făcută în scop profesional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here