Medicul Olga Simionescu: Numărul deceselor va creşte în România

Olga Simionescu, şefa Secției Dermatologie I a Spitalului Clinic Colentina din București, susține că numărul persoanelor care vor muri din cauza coronavirusului va creşte. 

“8 decese azi la noi, deocamdată la pacienți vârstnici cu comorbidități. Numărul lor va mai crește, din multe motive: a crescut puterea de testare, a început transmiterea intracomunitară, vine Paștele și se întorc românii din zonele afectate”, precizează Olga Simionescu într-o postare pe pagină de Facebook.

Medicul susține că ar fi fost foarte bine dacă autoritățile i-ar fi oprit la granițe pe cei veniți din zonele de risc și ținuți în carantină acolo.

“Că tot m-a întrebat cineva din presă ieri ce aș face dacă aș putea, ei bine, aș pune corturi mari la granița și aș ține acolo lumea în carantină, în condiții foarte bune. At the end of the day ne interesează rată de mortalitate, în comparație cu alte țări: 1,21% România față de 0.41% Germania și 9,5% Italia. Deocamdată.

Îl urmăresc pe Christian Drosten de la nemți, un virusolog expert care face că lucrurile să fie ținute sub control la ei, după cum arată rată de mortalitate; el are puterea să afirme la anumite întrebări: nu știu, fiind unul dintre corifeii lumii în materie de virusuri. Admite că nu le știe pe toate, evident că nu mai are nevoie de validare, de acolo din laboratoarele lui S.F”, mai scrie Olga Simionescu pe pagină de Facebook.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here